Inloggen op cPanel

Hosty gebruikt cPanel voor (vrijwel) alle technische taken met betrekking tot de webhosting die je afneemt. Inloggen op cPanel gaat via http://jouwdomeinnaam.nl:2083 (waarbij je 'jouwdomeinnaam.nl' vervangt door jouw domeinnaam). Als je naar deze pagina surft, krijg je een inlogscherm te zien.

Vul bij 'Gebruikersnaam' je gebruikersnaam in. Deze gebruikersnaam bestaat meestal uit de eerste 8 karakters van je domeinnaam. Voorbeelden van gebruikersnamen zijn bijvoorbeeld: hostingime en h0sty. Bij 'Wachtwoord' vul je jouw wachtwoord in. Let wel op: Dit wachtwoord is niet noodzakelijkerwijs gelijk aan het wachtwoord dat je gebruikt voor Mijn Hosty. Vervolgens klik je op 'Aanmelden'.

Als je gebruikersnaam of wachtwoord niet correct is, dan verschijnt de melding 'De aanmelding is ongeldig.' in het scherm. Controleer in dat geval of je je wachtwoord exact hebt gekopieerd zoals je dat van ons hebt ontvangen. De O en 0 en de I, l en 1 zijn vaak moeilijk uit elkaar te houden. Kopieer desnoods het wachtwoord uit de e-mail die je van ons hebt ontvangen (let erop dat je eventuele spaties/tabs niet mee kopieert).

Mocht je je wachtwoord absoluut niet meer kunnen achterhalen, reset dan je wachtwoord via Mijn Hosty.

Tijdelijk adres cPanel

Als je jouw domeinnaam (nog) niet kunt gebruiken om cPanel rechtstreeks te benaderen, bijvoorbeeld omdat het domein nog in verhuizing staat, of door middel van de nameservers of DNS-records naar een externe locatie verwijst, kan je cPanel bereiken via het serveradres. Dit adres heeft bijvoorbeeld de vorm https://XXX.hosty.nl:2083. Hierbij is "shX" de aanduiding van de server waar jouw pakket op staat, bijvoorbeeld sh8 of ha1.

Kom je er niet uit?

Heb je een vraag voor Hosty? Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. Wij streven ernaar zo spoedig mogelijk een antwoord te geven.